יישומים מומלצים למיינדפולנס

יישומים מומלצים לקשיבות

הדרך המומלצת להתחיל ולהכניס שגרת תרגול לחיים היא בעיניי תרגול עם אנשים אחרים – בקבוצה או במפגש פנים אל פנים עם מורה או מנחה מנוסה בתחום. ובכל זאת, חלק מאיתנו מעדיפים להתנסות בתרגול באופן עצמאי, או שזקוקים למסגרת שתלווה אותם בין מפגשי טיפול או תרגול.

לצורך כך ריכזתי כאן מספר המלצות על יישומים מומלצים למיינדפולנס אשר יכולים ללוות תרגול ולעזור לנו לשלב אותו בשגרת החיים והיומיום שלנו.

יישומים מומלצים למיינדפולנס

אפליקציה לתרגול מיינדפולנס

Ten Percent Happier, היא אפליקציה בתשלום, המכילה בתוכה תרגולים שונים ומגוונים, המועברים על ידי מורים שונים. זוהי אפליקציה מומלצת בחום, והיא מתאימה גם למי שסקפטי בנוגע לתרגול מיינדפולנס ולאופן בו הוא יכול להשפיע על חייו. קישור לאתר בלחיצה על תמונת האפליקציה.

אפליקציה לתרגול מיינדפולנס

עוד אפליקציה מומלצת נקראת הדספייס (Headspace) – זו אפליקציה עשירה מאד בתכנים, ולמעשה מאפשרת תרגול ולמידה של מיינדפולנס ללא כל רקע קודם. האפליקציה מאפשרת תקופת ניסיון, אך מעבר לכך, גם היא בתשלום חודשי/שנתי.

אפליקציה לתרגול מיינדפולנס

אפליקציה מומלצת נוספת, שנועדה ללוות תרגול מיינדפולנס ללא הנחיה, אך יש בה גם תרגולים מונחים (בעיקר באנגלית) נקראת insight timer. זהו למעשה טיימר לתרגול, ניתן לשלוט בו על סוג הצלצול שיישמע וכמו כן להוסיף צלצולים במרווחים קבועים לאורך התרגול.

תשומת לב לנשימה

האפליקציה הזו לא קשורה ישירות לתרגול, אך היא מאפשרת להכניס תשומת לב ומודעות לתוך היומיום שלנו. האפליקציה ושמה mindfulness bell, מאפשרת לקבוע כמות מסוימת של פעמים ביום, בה הטלפון שלנו ישמיע גונג. ההנחיה היא שבכל פעם כזו (אחת לשעה, שעתיים או כל פרק זמן שנחליט עליו) נשים לב למשהו ברגע הזה (למשל, נשים לב לנשימה שלנו כפי שהיא ברגע הזה), ונמשיך הלאה בשגרת יומנו.


ולבסוף, בעברית. קיימים מספר לא מועט של תרגולים מונחים ביוטיוב, יש את התרגולים המוקלטים כאן באתר.

אשמח לשמוע על המלצות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *