להתאמן על נכונות עם חפץ – תרגיל
נגענו במהלך השבוע האחרון ברעיון שאנחנו צריכים לחפש אלטרנטיבה לניסיון לשלוט, לשנות, לנסות לתקן או להפסיק מחשבה או רגש. אחד הכיוונים בהם אנחנו מנסים להתבונן כעת, הוא הנכונות, הנכונות להרשות למחשבות ולרגשות שלנו להיות כפי שהן, בלי קשר למידת הנועם או הכאב שהם מביאים. הנכונות להיפתח ולעשות מקום עבור החוויה הפנימית שלנו, כפי שהיא. הנכונות לוותר על המאבק בחוויה הפנימית שלנו. הנכונות לתת למחשבות ולרגשות שלנו לבוא וללכת כפי שהן רוצות, כפי שהם עושות באופן טבעי.
הרעיון הזה עלול להישמע מעט מופשט ולא ברור, לכן, בחיפוש הדרך שלנו להבין את זה, ננסה להפוך את הרעיון הזה למעט קונקרטי יותר. למשל, האם תהיו מוכנים לגלם את המחשבה או הרגש שלנו בחפץ ולנהוג מולו מתוך עמדה של נכונות? זה אולי נשמע טפשי, אבל זה יכול להיות מועיל, ואנחנו מעודדים אתכם לעשות את התרגיל הזה, אפילו אם הוא גורם לכם להרגיש מוזר (אולי תוכלו גם לנהוג בנכונות כלפי התחושות שעלולות לעלות מול התרגיל הזה).
אז מה עכשיו?
מצאו חפץ כלשהו, המייצג מחשבה או רגש (כאלה שאתם על פי רוב מנסים להילחם בהם, להקטין אותם, לשלוט בהם). זה יכול להיות כדור, אבן קטנה, דובי, מעטפה, כל דבר! במהלך השבוע הקרוב, התייחסו לחפץ הזה כדבר רצוי, כאורח שאתם מקבלים את פניו, מבלי צורך או ניסיון להרחיק אותו או לשלוט עליו. עשו זאת באופנים הבאים:
- קחו את החפץ אתכם לכל מקום ושמרו אותו לידכם כשאתם לומדים, עובדים, אוכלים, הולכים למפגשים, לביקורים, וכו’. הוא יכול להיות בתיק שלכם, או על שולחן לידכם, או ביד.
- מדי פעם, בצעו אינטראקציה איתו, בצורה שהיא מקבלת ואכפתית. למשל, אחזו בו ברכות כמו משהו מיוחד, לטפו אותו מדי פעם.
- שימו לב לצורך שלכם לחזק, לתקן או לשנות את החפץ שלכם.
- אחזו בו ביד ושימו לב שהוא נפרד מכם ולא זהה לכם. בדיוק כמו מחשבה או רגש.
- שימו לב שתשומת הלב שלכם אליו באה והולכת, ממש כמו מחשבה או רגש.
- שימו לב שאם יכולים לתת לו פשוט להיות שם או שאתם יכולים להתמקד בו בכוונה גדולה, ממש כמו ברגש או מחשבה.
- תתייחסו אליו כמו אל אורח קרוא. אתם יכולים לומר לו משהו כמו “בוא היכנס פנימה עצב, שב”.
- זכרו, אתם לא חייבים לאהוב את זה על מנת לקבל את זה.
- איפה שאתם לא שומרים אותו, תנו לו מרחב להיות בו.
אין בזה שום דבר מתוחכם. כל מה שאנחנו עושים זה להתאמן באינטראקציה עם המחשבות והרגשות שלנו בדרך אחרת. שימו לב שאנחנו לא מנסים לשנות את המחשבות והרגשות, אלא מנסים לשנות את היחס שלנו אליהם. אנחנו בונים מיומנות שתאפשר לנו בו זמנית להרגיש ולעשות את מה שחשוב לנו בחיים.
לאחר שבוע, אנו מציעים לכם לשבת ולהרהר מעט בתרגיל שעשיתם. נסו לשבת ולכתוב במחברת שלכם – איך היו התחושות במהלך השבוע? האם הן השתנו לאורך הימים? איך הרגשתם כלפי החפץ שבחרתם בתחילת השבוע ואיך אתם מרגישים מולו כעת? האם לקחתם משהו מהתרגיל הזה? מה למדתם?